Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbiciele tradycyjnej kuchni będą bardzo zadowoleni. Lubimy łączyć smaki, style, tekstury, kuchnie. Dla nas to przyjemność i zabawa.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14294
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1664
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16336
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6577
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14294
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1664
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16336
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6577
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na porcje. Na rozgrzanym smalcu szklimy cebulę, dodajemy żeberka, podsmażamy i lekko oprószamy solą, pieprzem i mąką. Całość smażymy jeszcze chwilę, po czym zalewamy gorącym bulionem warzywnym, dolewamy zalewę z groszku, wsypujemy estragon i dusimy 40 min (pod przykryciem), na wolnym ogniu. Następnie dodajemy groszek, śmietanę wymieszaną z mąką, którą hartujemy uprzednio z sosem. Dokładnie mieszamy, podgrzewamy (nie gotujemy) by sos zgęstniał. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas ziemniaki z wody i zasmażana kapusta kiszona.