Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbiciele tradycyjnej kuchni będą bardzo zadowoleni. Lubimy łączyć smaki, style, tekstury, kuchnie. Dla nas to przyjemność i zabawa.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4452
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1463
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 410
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4452
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1463
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 410
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na porcje. Na rozgrzanym smalcu szklimy cebulę, dodajemy żeberka, podsmażamy i lekko oprószamy solą, pieprzem i mąką. Całość smażymy jeszcze chwilę, po czym zalewamy gorącym bulionem warzywnym, dolewamy zalewę z groszku, wsypujemy estragon i dusimy 40 min (pod przykryciem), na wolnym ogniu. Następnie dodajemy groszek, śmietanę wymieszaną z mąką, którą hartujemy uprzednio z sosem. Dokładnie mieszamy, podgrzewamy (nie gotujemy) by sos zgęstniał. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas ziemniaki z wody i zasmażana kapusta kiszona.