Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z zielonej fasolki z boczkiem, pieczarkami oraz parówkami z szynki. Idealny pomysł na szybki i tani obiad.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8654
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7240
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4951
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327899
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8654
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7240
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4951
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327899
Składniki
Fasolkę umyć i odkroić końcówki z obu stron. Przełożyć do dużego garnka, zalać wodą, posolić i wstawić do gotowania. Boczek pokroić w słupki i wrzucić na rozgrzaną patelnię z masłem. Pokroić cebulę w drobną kostkę, dodać do boczku i zrumienić. Parówki pokroić na spore kawałki i dorzucić na patelnie. Smażyć wszystko na małym ogniu. Pokroić pieczarki i dorzucić na patelnię. Kiedy wszystko ładnie się podsmaży wlać 3 chochelki wody, w której gotuje się fasolka. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem i trochę zredukować. Odcedzić fasolkę, kiedy będzie al dente i wymieszać delikatnie z sosem z patelni.