Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z zielonej fasolki z boczkiem, pieczarkami oraz parówkami z szynki. Idealny pomysł na szybki i tani obiad.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1836
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 224
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6320
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1836
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 224
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6320
Składniki
Fasolkę umyć i odkroić końcówki z obu stron. Przełożyć do dużego garnka, zalać wodą, posolić i wstawić do gotowania. Boczek pokroić w słupki i wrzucić na rozgrzaną patelnię z masłem. Pokroić cebulę w drobną kostkę, dodać do boczku i zrumienić. Parówki pokroić na spore kawałki i dorzucić na patelnie. Smażyć wszystko na małym ogniu. Pokroić pieczarki i dorzucić na patelnię. Kiedy wszystko ładnie się podsmaży wlać 3 chochelki wody, w której gotuje się fasolka. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem i trochę zredukować. Odcedzić fasolkę, kiedy będzie al dente i wymieszać delikatnie z sosem z patelni.