Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z zielonej fasolki z boczkiem, pieczarkami oraz parówkami z szynki. Idealny pomysł na szybki i tani obiad.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 33
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 142
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 79
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 33
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 142
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 79
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
Składniki
Fasolkę umyć i odkroić końcówki z obu stron. Przełożyć do dużego garnka, zalać wodą, posolić i wstawić do gotowania. Boczek pokroić w słupki i wrzucić na rozgrzaną patelnię z masłem. Pokroić cebulę w drobną kostkę, dodać do boczku i zrumienić. Parówki pokroić na spore kawałki i dorzucić na patelnie. Smażyć wszystko na małym ogniu. Pokroić pieczarki i dorzucić na patelnię. Kiedy wszystko ładnie się podsmaży wlać 3 chochelki wody, w której gotuje się fasolka. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem i trochę zredukować. Odcedzić fasolkę, kiedy będzie al dente i wymieszać delikatnie z sosem z patelni.