Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z zielonej fasolki z boczkiem, pieczarkami oraz parówkami z szynki. Idealny pomysł na szybki i tani obiad.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4521
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 41
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 74
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4521
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 41
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 74
Składniki
Fasolkę umyć i odkroić końcówki z obu stron. Przełożyć do dużego garnka, zalać wodą, posolić i wstawić do gotowania. Boczek pokroić w słupki i wrzucić na rozgrzaną patelnię z masłem. Pokroić cebulę w drobną kostkę, dodać do boczku i zrumienić. Parówki pokroić na spore kawałki i dorzucić na patelnie. Smażyć wszystko na małym ogniu. Pokroić pieczarki i dorzucić na patelnię. Kiedy wszystko ładnie się podsmaży wlać 3 chochelki wody, w której gotuje się fasolka. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem i trochę zredukować. Odcedzić fasolkę, kiedy będzie al dente i wymieszać delikatnie z sosem z patelni.