Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z zielonej fasolki z boczkiem, pieczarkami oraz parówkami z szynki. Idealny pomysł na szybki i tani obiad.
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 20
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 31
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2667
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 109
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 20
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 31
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2667
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 109
Składniki
Fasolkę umyć i odkroić końcówki z obu stron. Przełożyć do dużego garnka, zalać wodą, posolić i wstawić do gotowania. Boczek pokroić w słupki i wrzucić na rozgrzaną patelnię z masłem. Pokroić cebulę w drobną kostkę, dodać do boczku i zrumienić. Parówki pokroić na spore kawałki i dorzucić na patelnie. Smażyć wszystko na małym ogniu. Pokroić pieczarki i dorzucić na patelnię. Kiedy wszystko ładnie się podsmaży wlać 3 chochelki wody, w której gotuje się fasolka. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem i trochę zredukować. Odcedzić fasolkę, kiedy będzie al dente i wymieszać delikatnie z sosem z patelni.