Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do ciasta na pierogi dodałam młodego jęczmienia. Pierożki mają piękny, zielony kolor i są bardzo smaczne.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 25
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 25
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Kaszę jaglaną wsypać na sito, przepłukać pod bieżącą wodą, przelać wrzątkiem, osączyć. W rondlu zagotować szklankę wody, dodać odrobinę soli, wsypać kaszę i gotować na wolnym ogniu około 15 minut. Nadzienie: Na rozgrzanym oleju z masłem podsmażyć posiekany por i czosnek. Następnie wsypać starte na tarce o dużych oczkach pieczarki, smażyć do odparowania. Połączyć z ugotowaną kaszą, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Ciasto: Masło rozpuścić w ciepłej wodzie z mlekiem. Mąkę wymieszać z odrobiną soli, młodym jęczmieniem i proszkiem do pieczenia. Stopniowo wlewać płyn i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię, odłożyć na 20-30 minut.
Następnie rozwałkować, pokroić w prostokąty, włożyć porcję farszu. Złożyć na pół i dokładnie zlepić.
Wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować około 4-5 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podawać z usmażonym na smalcu wędzonym boczkiem lub cebulką