Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koszt jednej porcji tych oryginalnych pierogów to tylko 1,50 zł!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117456
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8131
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3043
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1794
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1388
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117456
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8131
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3043
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1794
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1388
Składniki
Mąkę, jajka, dobrze odciśnięty szpinak, olej i szczyptę soli połączyć, dodając tyle wody, aby uzyskać gęste ciasto pierogowe. Owinąć w folię i odstawić na 1 h do lodówki. Biały ser połączyć z fetą, pokrojonymi suszonymi pomidorami i żółtkiem, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Ciasto rozwałkować, wycinać kółka, nakładać farsz i dokładnie zlepiać. Pierogi gotować w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju. Pierogi podawać z pomidorkami koktajlowymi i suszoną szynką.