Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koszt jednej porcji tych oryginalnych pierogów to tylko 1,50 zł!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24966
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24966
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Składniki
Mąkę, jajka, dobrze odciśnięty szpinak, olej i szczyptę soli połączyć, dodając tyle wody, aby uzyskać gęste ciasto pierogowe. Owinąć w folię i odstawić na 1 h do lodówki. Biały ser połączyć z fetą, pokrojonymi suszonymi pomidorami i żółtkiem, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Ciasto rozwałkować, wycinać kółka, nakładać farsz i dokładnie zlepiać. Pierogi gotować w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju. Pierogi podawać z pomidorkami koktajlowymi i suszoną szynką.