Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne, gotowane pierogi w wersji wegetariańskiej.
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 107
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 77
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 137
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 83
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 174
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 107
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 77
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 137
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 83
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 174
Składniki
Przygotowanie farszu: - drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na oleju, - soczewicę gotujemy w dwóch szklankach wody, gdy odparuje łączymy ją z piure ziemniaczanym, cebulą i przyprawami, - wszystko dokładnie mieszamy,
Przygotowanie ciasta: - składniki ciasta mieszamy ze sobą dodając obgotowane i posiekane liście szpinaku, - ciasto zagniatamy i rozwałkowujemy, - w cieście wycinamy krążki, na każdym z nich układamy farsz i zlepiamy pierogi ( technika dowolna ) - gotujemy w lekko osolonej wodzie na małym ogniu aż do wypłynięcia na powierzchnię, - podajemy ciepłe z dodatkiem pokrojonych pomidorów oraz sokiem z cytryny