Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne, gotowane pierogi w wersji wegetariańskiej.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 293
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2222
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2474
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 603
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 293
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2222
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2474
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 603
Składniki
Przygotowanie farszu: - drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na oleju, - soczewicę gotujemy w dwóch szklankach wody, gdy odparuje łączymy ją z piure ziemniaczanym, cebulą i przyprawami, - wszystko dokładnie mieszamy,
Przygotowanie ciasta: - składniki ciasta mieszamy ze sobą dodając obgotowane i posiekane liście szpinaku, - ciasto zagniatamy i rozwałkowujemy, - w cieście wycinamy krążki, na każdym z nich układamy farsz i zlepiamy pierogi ( technika dowolna ) - gotujemy w lekko osolonej wodzie na małym ogniu aż do wypłynięcia na powierzchnię, - podajemy ciepłe z dodatkiem pokrojonych pomidorów oraz sokiem z cytryny