Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne, gotowane pierogi w wersji wegetariańskiej.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1023
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 943
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12816
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1023
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 943
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12816
Składniki
Przygotowanie farszu: - drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na oleju, - soczewicę gotujemy w dwóch szklankach wody, gdy odparuje łączymy ją z piure ziemniaczanym, cebulą i przyprawami, - wszystko dokładnie mieszamy,
Przygotowanie ciasta: - składniki ciasta mieszamy ze sobą dodając obgotowane i posiekane liście szpinaku, - ciasto zagniatamy i rozwałkowujemy, - w cieście wycinamy krążki, na każdym z nich układamy farsz i zlepiamy pierogi ( technika dowolna ) - gotujemy w lekko osolonej wodzie na małym ogniu aż do wypłynięcia na powierzchnię, - podajemy ciepłe z dodatkiem pokrojonych pomidorów oraz sokiem z cytryny