Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowane, rozgniecione ziemniaki jako spód tarty to bardzo fajny pomysł......
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 965
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 965
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszorować, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
Kurki oczyścić, cebulę pokroić w piórka, razem podsmażyć na łyżce masła. Lekko ostudzić.
Serek kremowy wymieszać z jajkami i śmietanką, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać listki tymianku.
Formę do tarty wysmarować masłem, przełożyć do niej ziemniaki i rozgnieść je, używając np. dna szklanki. Na ziemniaczany spód wyłożyć podsmażone grzyby, zalać sosem śmietanowym.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez około 30 minut.