Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowane, rozgniecione ziemniaki jako spód tarty to bardzo fajny pomysł......
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 974
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 827
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12584
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 974
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 827
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12584
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszorować, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
Kurki oczyścić, cebulę pokroić w piórka, razem podsmażyć na łyżce masła. Lekko ostudzić.
Serek kremowy wymieszać z jajkami i śmietanką, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać listki tymianku.
Formę do tarty wysmarować masłem, przełożyć do niej ziemniaki i rozgnieść je, używając np. dna szklanki. Na ziemniaczany spód wyłożyć podsmażone grzyby, zalać sosem śmietanowym.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez około 30 minut.