Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z resztek jakie były w lodówce:)
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2086
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 160
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1074
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12031
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2086
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 160
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1074
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12031
Składniki
Na patelni podsmażyć pokrojone warzywa.
Dodać pokrojone wędliny i podsmażyć wszystko razem. Doprawić przyprawami.
Na spód naczynie żaroodpornego wyłożyć warstwę ziemniaków,na ziemniaki dać warstwę warzyw z wędlinami. Powtórzyć czynność ,ostatnia warstwa to ziemniaki. Na ziemniaki dałam 1/2 kostki masła pokrojonego w plasterki. Zapiekać 40min. w 190st. góra-dół.Pod koniec posypać startym żółtym serem i zapiec.
Smacznego życzę!