Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta , szybka i tania w przygotowaniu ziemniaczana zapiekanka . Jeżeli lubicie placki ziemniaczane to ta zapiekanka na pewno Wam będzie smakowała. Polecam.
miska, tarka, nóż, patelnia, łyżka,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4585
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1689
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 523
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4585
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1689
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 523
Składniki
Boczek pokroić i przetopić na skwarki, kiełbasę pokroić w kostkę. Ziemniaki , czosnek i cebulę obrać , po obraniu zetrzeć ( do miski) na tarce o dużych oczach ( trzy ziemniaki zetrzeć na małych oczkach). Do startej masy dodać pokrojoną kiełbasę, skwarki z boczku, jajka , obie mąki oraz wszystkie przyprawy. Całość wymieszać . Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem, wysypać bułką tartą. Masę ziemniaczaną przełożyć do przygotowanego naczynia, wyrównać , na wierzchu ułożyć ze 4 plastry smalcu. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około 60 minut. Po upieczeniu podawać ze szklanką maślanki, można polać ketchupem.
Zapiekanka w przekroju.
Zapiekanka gotowa do podania.