Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1285
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 116
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 51
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1285
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 116
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 51
Składniki
Ciepłe ziemniaki obrać , przecisnąć przez praskę , wymieszać z twarożkiem. Dodać mąkę , 1 jajo i łyżeczkę soli , wyrobić.
Warzywa i pieczarki oczyścić , drobno pokroić. Dodać do mięsa , wyrobić. Farsz doprawić keczupem , przecierem pomidorowym , solą i pieprzem . Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C
Na ściereczce posypanej mąką ciasto rozwałkować na kwadrat , rozłożyć na nim masę mięsną , zostawiając dookoła 4-cm wolne brzegi .
Na farsz włożyć listki bazylii. Ciasto zwinąć , unosząc ściereczkę , brzegi zlepić . Ciasto przełożyć na natłuszczoną formę „szwem” do dołu. Posmarować jajkiem rozkłóconym z 1 łyżeczką wody. Piec ok. 50 min , po 40 min pieczenia roladę posypać startym serem.