Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,sycące a przede wszystkim nowy smak zwykłego ziemniaka.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 811
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1667
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6194
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8972
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 811
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1667
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6194
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8972
Składniki
Ziemniaki obieramy ,i gotujemy w całości ok 15 min,następnie schładzamy i odcinamy wierzch ok 5 cm od góry.Łyżką wybieramy środek ziemniaka aby powstała kieszeń na farsz.
Cebulę obieramy,cukinie myjemy następnie kroimy w drobną kostkę. Boczek także kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy wszytko i smażymy ok 5 min,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wcześniej przygotowane ziemniaki smarujemy olejem i posypujemy solą pieprzem i resztą przypraw,do środka nakładamy farsz.Przykrywamy ściętą górą.
Wkładamy do piekarnika na ok 30-45min ( w zależności od wielkości ziemniaka).Temp. 200st C.
Smacznego!