Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,sycące a przede wszystkim nowy smak zwykłego ziemniaka.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7911
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3181
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7911
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3181
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Składniki
Ziemniaki obieramy ,i gotujemy w całości ok 15 min,następnie schładzamy i odcinamy wierzch ok 5 cm od góry.Łyżką wybieramy środek ziemniaka aby powstała kieszeń na farsz.
Cebulę obieramy,cukinie myjemy następnie kroimy w drobną kostkę. Boczek także kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy wszytko i smażymy ok 5 min,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wcześniej przygotowane ziemniaki smarujemy olejem i posypujemy solą pieprzem i resztą przypraw,do środka nakładamy farsz.Przykrywamy ściętą górą.
Wkładamy do piekarnika na ok 30-45min ( w zależności od wielkości ziemniaka).Temp. 200st C.
Smacznego!