Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,sycące a przede wszystkim nowy smak zwykłego ziemniaka.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6209
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9125
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8726
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6209
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9125
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8726
Składniki
Ziemniaki obieramy ,i gotujemy w całości ok 15 min,następnie schładzamy i odcinamy wierzch ok 5 cm od góry.Łyżką wybieramy środek ziemniaka aby powstała kieszeń na farsz.
Cebulę obieramy,cukinie myjemy następnie kroimy w drobną kostkę. Boczek także kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy wszytko i smażymy ok 5 min,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wcześniej przygotowane ziemniaki smarujemy olejem i posypujemy solą pieprzem i resztą przypraw,do środka nakładamy farsz.Przykrywamy ściętą górą.
Wkładamy do piekarnika na ok 30-45min ( w zależności od wielkości ziemniaka).Temp. 200st C.
Smacznego!