Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na szybki i sycący obiad. Ziemniaki faszerowane sprawdzą się również w roli przekąski na rodzinnych spotkaniach lub imprezach przy grillu. Sekret smaku tkwi w mięsnym nadzieniu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22601
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14918
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4704
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44670
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 635
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 670
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22601
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14918
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4704
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44670
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 635
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 670
Składniki
Ziemniaki myjemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez około 10 - 15 minut. Następnie wyjmujemy je z wody i odstawiamy na bok do przestudzenia.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Paprykę myjemy, kroimy w kostkę i dorzucamy do podsmażonej cebuli. Dodajemy mięso mielone oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko razem smażymy. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.
Ser żółty ścieramy na tarce na małych oczkach.
Ugotowane ziemniaki dzielimy na dwie nierównej wielkości części. Z większej części wydrążamy środek i napełniamy go nadzieniem. Następnie posypujemy połową startego sera. Przykrywamy drugą częścią ziemniaka.
Folię aluminiową smarujemy z jednej strony olejem. Ziemniaki zawijamy w folię i układamy na rozgrzanym ruszcie. Ziemniaki pieczemy przez około 20 minut. Upieczone podajemy posypane serem i posiekaną natką pietruszki.