Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na szybki i sycący obiad. Ziemniaki faszerowane sprawdzą się również w roli przekąski na rodzinnych spotkaniach lub imprezach przy grillu. Sekret smaku tkwi w mięsnym nadzieniu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35602
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1178
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1748
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5942
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35602
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1178
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1748
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5942
Składniki
Ziemniaki myjemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez około 10 - 15 minut. Następnie wyjmujemy je z wody i odstawiamy na bok do przestudzenia.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Paprykę myjemy, kroimy w kostkę i dorzucamy do podsmażonej cebuli. Dodajemy mięso mielone oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko razem smażymy. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.
Ser żółty ścieramy na tarce na małych oczkach.
Ugotowane ziemniaki dzielimy na dwie nierównej wielkości części. Z większej części wydrążamy środek i napełniamy go nadzieniem. Następnie posypujemy połową startego sera. Przykrywamy drugą częścią ziemniaka.
Folię aluminiową smarujemy z jednej strony olejem. Ziemniaki zawijamy w folię i układamy na rozgrzanym ruszcie. Ziemniaki pieczemy przez około 20 minut. Upieczone podajemy posypane serem i posiekaną natką pietruszki.