Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na szybki i sycący obiad. Ziemniaki faszerowane sprawdzą się również w roli przekąski na rodzinnych spotkaniach lub imprezach przy grillu. Sekret smaku tkwi w mięsnym nadzieniu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 1410
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1697
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 1410
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1697
Składniki
Ziemniaki myjemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez około 10 - 15 minut. Następnie wyjmujemy je z wody i odstawiamy na bok do przestudzenia.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Paprykę myjemy, kroimy w kostkę i dorzucamy do podsmażonej cebuli. Dodajemy mięso mielone oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko razem smażymy. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.
Ser żółty ścieramy na tarce na małych oczkach.
Ugotowane ziemniaki dzielimy na dwie nierównej wielkości części. Z większej części wydrążamy środek i napełniamy go nadzieniem. Następnie posypujemy połową startego sera. Przykrywamy drugą częścią ziemniaka.
Folię aluminiową smarujemy z jednej strony olejem. Ziemniaki zawijamy w folię i układamy na rozgrzanym ruszcie. Ziemniaki pieczemy przez około 20 minut. Upieczone podajemy posypane serem i posiekaną natką pietruszki.