Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie proste i sycące dania, te zapiekane ziemniaki faszerowane boczkiem i pomidorami z pewnością przypadną wam do gustu. Gwarantujemy, że nie raz powrócicie do tego prostego przepisu.
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2370
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10506
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5685
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7984
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2370
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10506
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5685
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7984
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyj, osusz i upiecz w całości. Włóż je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut.
Upieczone ziemniaki trochę ostudź. Przekrój je na pół. Z każdej połówki wydrąż sporo miąższu. Połówki odłóż, a miąższ dokładniej pokrój.
Boczek podsmaż na patelni z drobno posiekanymi cebulami. Nie dodawaj tłuszczu - ten uzyskasz z boczku. Dodaj pokrojone drobno suszone pomidory i pieczarki pokrojone w plastry. Smaż wszystko parę minut, aż woda z grzybów odparuje, a boczek nie będzie już surowy.
Nadziej wydrążone ziemniaki farszem i posyp obficie serem żółtym. Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 18 stopni.