Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie proste i sycące dania, te zapiekane ziemniaki faszerowane boczkiem i pomidorami z pewnością przypadną wam do gustu. Gwarantujemy, że nie raz powrócicie do tego prostego przepisu.
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 26
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 19
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 129
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 197
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 467
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 26
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 19
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 129
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 197
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 467
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyj, osusz i upiecz w całości. Włóż je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut.
Upieczone ziemniaki trochę ostudź. Przekrój je na pół. Z każdej połówki wydrąż sporo miąższu. Połówki odłóż, a miąższ dokładniej pokrój.
Boczek podsmaż na patelni z drobno posiekanymi cebulami. Nie dodawaj tłuszczu - ten uzyskasz z boczku. Dodaj pokrojone drobno suszone pomidory i pieczarki pokrojone w plastry. Smaż wszystko parę minut, aż woda z grzybów odparuje, a boczek nie będzie już surowy.
Nadziej wydrążone ziemniaki farszem i posyp obficie serem żółtym. Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 18 stopni.