Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki pieczone w piekarniku, w mundurach z rozmarynem i oliwą.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 275
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1376
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4267
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 275
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1376
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4267
Składniki
Wybieram mniejsze ziemniaki ,dokładnie szoruję je w ciepłej wodzie. Osuszam i nacinam je wszerz na całej długości , głęboko , ale jednocześnie uważając by nie przeciąć ich całkowicie. Musimy utworzyć małe kieszonki. Parujemy ziemniaki na parze przez 20 minut (możemy również ugotować je w garnku ). Następnie przygotowujemy marynatę : do małej miseczki wlewam oliwę z oliwek (robię to na oko ;) , by wystarczyło do polania wszystkich ziemniaków - by każda kieszonka dostała swoją porcję marynaty), dodaję rozmaryn (na oko) , solę i pieprzę, mieszam. Każdego ziemniaka polewam powstałym dipem, rozchylając kieszonki by dotarł wszędzię jak najdokładniej. Opruszam raz jeszcze wszystkie rozmarynem i wkładam do rozgrzanego na 200 stopni piekarnika. Piekę ok. 35 minut z funkcją termoobieg. Smacznego :)