Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaki po węgiersku

Ziemniaki po węgiersku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18548

Dodano:

Odsłon: 5829

Super ziemniaki do drugiego dania.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ziemniaki po węgiersku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, i obgotować w osolonej wodzie. (lecz nie rozgotować)W innym garnku rozgrzać smalec, dodać paprykę i posiekaną cebulę. Włożyć odsączone ziemniaki, lekko wymieszać, podsmażyć i zalać śmietaną. Garnek przykryć, dusić bardzo powoli do zrumienienia się ziemniaków. Gotowe ziemniaki posypać posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń