Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaki potatki pieczone w ziołach

Ziemniaki potatki pieczone w ziołach

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 16461

Dodano:

Odsłon: 780

Te malutkie ziemniaczki są pyszne i fajne w obróbce.

Składniki

  • 1/2 kg ziemniaków potatki
  • 1/2 kg ziemniaków potatki
  • sól morska
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • tymianek
  • rozmaryn
  • mielona czerwona papryka
  • mielona ostra papryka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki dokładnie umyłem. . Ugotowałem w posolonej wodzie Do momentu aż woda zawrzała , odcedziłem.
    Naczynie żaroodporne wysmarowałem oliwą z oliwek , ułożyłem w nim ziemniaki , skropiłem oliwą , doprawiłem solą morską , świeżo zmielonym czarnym pieprzem , tymiankiem , rozmarynem i paprykami. Dokładnie obtoczyłem ziemniaki w przyprawach za pomocą łyżki. Piekłem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 45 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń