Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne młode ziemniaczki z groszkiem mogą stanowić idealne danie główne dla jaroszy. Są zdrowe, smaczne i przyjemne w przygotowaniu. :)
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1258
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 192
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 483
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1258
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 192
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 483
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć. Nastawić dwa garnki z wodą na ziemniaki oraz na groszek. Gotować warzywa w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu ziemniaków pokroić je na plastry.
Cebulę pokroić w kostkę. Masło rozgrzać w trzecim dużym garnku i przesmażyć w nim cebulę. Cebulę zasypać mąką, przemieszać, podsmażyć ok minuty i zalać mlekiem.
Do sosu dodać groszek, wymieszać.
Dodać ziemniaki, śmietanę, zioła, sól oraz pieprz. Wymieszać dokładnie i dusić przez kilka minut do połączenia się składników.
Smacznego! :)