Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie pieczonych ziemniaków z bekonem i sosem.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1058
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 62
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1058
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 62
Składniki
Ziemniaki umyłem, obrałem, pokroiłem w grube plasterki. W misce wymieszałem talarki z oliwą, sola i pieprzem. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozłożyłem jedną warstwę ziemniaków. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C. Zapiekałem do czasu, aż ziemniaki się zezłociły. Sos : wymieszałem majonez, musztardę Dijon i ocet balsamiczny. Wstawiłem na pół godziny do lodówki. Cebulę obrałem, pokroiłem w cieniutkie plasterki. Bekon usmażyłem na chrupko. Upieczone ziemniaki posypałem cebulą, boczkiem, posiekana natka pietruszki, a na koniec pokruszonym serem.