Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaczki z żołądków są rewelacyjne.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4108
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416171
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2802
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4108
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416171
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2802
Składniki
► Do rozpuszczonej kostki rosołowej wrzucamy żołądki, liść laurowy, ziele angelskie i gotujemy do miękkości. Ugotowane żołądki kroimy w plastry, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce na dużych oczkach i spowrotem wszystko wrzucamy do wywaru z żołądków. Żołądki i jarzyny gotujemy jeszcze chwile żeby jarzyny się ugotowały, przyprawiamy do smaku. ► Cebulę kroimy drobno i smażymy na oleju i maśle na słomkowy kolor, dodająć około 2 łyżeczki mąki i robimy pływającą zasmażkę ( nie bać się nie zrobią się kluchy ) zasmażka musi być pływająca. ► Żołądki i jarzynki są już miękkie i doprawione do nich dodajemy zasmażkę / mieszamy /.