Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaczki z żołądków są rewelacyjne.
► Do rozpuszczonej kostki rosołowej wrzucamy żołądki, liść laurowy, ziele angelskie i gotujemy do miękkości. Ugotowane żołądki kroimy w plastry, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce na dużych oczkach i spowrotem wszystko wrzucamy do wywaru z żołądków. Żołądki i jarzyny gotujemy jeszcze chwile żeby jarzyny się ugotowały, przyprawiamy do smaku.
► Cebulę kroimy drobno i smażymy na oleju i maśle na słomkowy kolor, dodająć około 2 łyżeczki mąki i robimy pływającą zasmażkę ( nie bać się nie zrobią się kluchy ) zasmażka musi być pływająca.
► Żołądki i jarzynki są już miękkie i doprawione do nich dodajemy zasmażkę / mieszamy /.
Mój ulubiony sposób na bataty z piekarnika z ostrą oliwą, pieczarkami i cukin...
Odsłon: 842
Bardzo smaczny obiad z wykorzystaniem żołądków indyczych.
Odsłon: 126
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 48
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 17
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 33
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5031
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52330
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 48
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 17
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 33
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5031
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52330
Składniki
► Do rozpuszczonej kostki rosołowej wrzucamy żołądki, liść laurowy, ziele angelskie i gotujemy do miękkości. Ugotowane żołądki kroimy w plastry, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce na dużych oczkach i spowrotem wszystko wrzucamy do wywaru z żołądków. Żołądki i jarzyny gotujemy jeszcze chwile żeby jarzyny się ugotowały, przyprawiamy do smaku. ► Cebulę kroimy drobno i smażymy na oleju i maśle na słomkowy kolor, dodająć około 2 łyżeczki mąki i robimy pływającą zasmażkę ( nie bać się nie zrobią się kluchy ) zasmażka musi być pływająca. ► Żołądki i jarzynki są już miękkie i doprawione do nich dodajemy zasmażkę / mieszamy /.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Chorwackie cevapcici z grilla
Dania główne
Fasola Jaś po bretońsku
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Dania główne
Zapiekanka Rozmaitości
Chorwackie cevapcici z grilla
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 33
Fasola Jaś po bretońsku
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 48