Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo, nie wszyscy lubią podroby, ale czasami warto po nie sięgnąć. Podroby zawierają dużo pełnowartościowego białka, wzbogacą naszą dietę w witaminę A, witaminy z grupy B a także dostarczają nam wiele cennych składników mineralnych takich jak: żelazo, magnez, potas, sód.
Cebulę i marchew obieramy. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w piórka.
Żołądki płuczemy pod bieżącą wodą, oczyszczamy z ewentualnych błon i zabrudzeń, kroimy na połówki.
Podroby podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Po 10 minutach dodajemy cebulę, całość smażymy jeszcze 2-3 minuty. Następnie dodajemy mąkę, energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki.
Żołądki razem z mąką zasmażamy przez 3 minuty, zalewamy wodą (300 ml). Dodajemy utartą marchew, przyprawę curry.
Podroby dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 90 minut. Kilka minut przed końcem duszenia dodajemy śmietankę.
Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub pieczywem.
Smacznego.
Dzięki kuminowi smakują bardzo orientalnie.
Odsłon: 14955
Kolejny kompromis, który wyszedł smaczny ;) Tak to jest, jak jedna osoba chce...
Odsłon: 3304
Wątróbka ma delikatny smak i zapach, gdy dodamy do niej warzywa np. marchew t...
Odsłon: 2411
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 14454
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 268
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 14454
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 268
Składniki
Cebulę i marchew obieramy. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w piórka. Żołądki płuczemy pod bieżącą wodą, oczyszczamy z ewentualnych błon i zabrudzeń, kroimy na połówki. Podroby podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Po 10 minutach dodajemy cebulę, całość smażymy jeszcze 2-3 minuty. Następnie dodajemy mąkę, energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Żołądki razem z mąką zasmażamy przez 3 minuty, zalewamy wodą (300 ml). Dodajemy utartą marchew, przyprawę curry.
Podroby dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 90 minut. Kilka minut przed końcem duszenia dodajemy śmietankę. Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub pieczywem. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Ryż z koktajlem truskawkowym
Dania główne
Krokiety w waflu
Pulpety w sosie pomidorowym
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 39
Bigos z młodej kapusty
Jeśli w twoim domu do tej pory nie gościł bigos z młodej kapusty, warto jak n...
Odsłon: 72