Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo, nie wszyscy lubią podroby, ale czasami warto po nie sięgnąć. Podroby zawierają dużo pełnowartościowego białka, wzbogacą naszą dietę w witaminę A, witaminy z grupy B a także dostarczają nam wiele cennych składników mineralnych takich jak: żelazo, magnez, potas, sód.
Cebulę i marchew obieramy. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w piórka.
Żołądki płuczemy pod bieżącą wodą, oczyszczamy z ewentualnych błon i zabrudzeń, kroimy na połówki.
Podroby podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Po 10 minutach dodajemy cebulę, całość smażymy jeszcze 2-3 minuty. Następnie dodajemy mąkę, energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki.
Żołądki razem z mąką zasmażamy przez 3 minuty, zalewamy wodą (300 ml). Dodajemy utartą marchew, przyprawę curry.
Podroby dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 90 minut. Kilka minut przed końcem duszenia dodajemy śmietankę.
Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub pieczywem.
Smacznego.
Mój mąż na samą myśl o żołądkach robił się blady, dopóki ich nie spróbował......
Odsłon: 49046
Banalnie prosty i bardzo szybki pomysł na przygotowanie filetów drobiowych z...
Odsłon: 754
Delikatny sos koperkowy z miękkimi żołądkami idealny do chleba jak i do ziemn...
Odsłon: 5920
Indyk - pyszne białe mięso, które podbija podniebienia Polaków. Jak odpowiedn...
Odsłon: 4158
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 1365
Indyk - pyszne białe mięso, które podbija podniebienia Polaków. Jak odpowiedn...
Odsłon: 4158
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 1365
Składniki
Cebulę i marchew obieramy. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w piórka. Żołądki płuczemy pod bieżącą wodą, oczyszczamy z ewentualnych błon i zabrudzeń, kroimy na połówki. Podroby podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Po 10 minutach dodajemy cebulę, całość smażymy jeszcze 2-3 minuty. Następnie dodajemy mąkę, energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Żołądki razem z mąką zasmażamy przez 3 minuty, zalewamy wodą (300 ml). Dodajemy utartą marchew, przyprawę curry.
Podroby dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 90 minut. Kilka minut przed końcem duszenia dodajemy śmietankę. Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub pieczywem. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Żeberka gotowane i smażone
Dania główne
Szarpana wieprzowina
Dania główne
Szparagi z makaronem i sosem
Dania główne
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Żeberka gotowane i smażone
Żeberka dzisiejsze to smaczny obiad dla mojej rodziny. Przygotowanie ich to...
Odsłon: 16
Szarpana wieprzowina
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 106