Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo, nie wszyscy lubią podroby, ale czasami warto po nie sięgnąć. Podroby zawierają dużo pełnowartościowego białka, wzbogacą naszą dietę w witaminę A, witaminy z grupy B a także dostarczają nam wiele cennych składników mineralnych takich jak: żelazo, magnez, potas, sód.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 365
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 365
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Cebulę i marchew obieramy. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w piórka. Żołądki płuczemy pod bieżącą wodą, oczyszczamy z ewentualnych błon i zabrudzeń, kroimy na połówki. Podroby podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Po 10 minutach dodajemy cebulę, całość smażymy jeszcze 2-3 minuty. Następnie dodajemy mąkę, energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Żołądki razem z mąką zasmażamy przez 3 minuty, zalewamy wodą (300 ml). Dodajemy utartą marchew, przyprawę curry.
Podroby dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 90 minut. Kilka minut przed końcem duszenia dodajemy śmietankę. Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub pieczywem. Smacznego.