Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie z żołądków indyka, nie wszyscy lubią, ale ja zachęcam. Danie jest wyjątkowo smaczne w pysznym, aromatycznym sosie koperkowym, podane z ryżem oraz surówką to prawdziwa uczta.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2927
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1087
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1150
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 298
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2870
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2927
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1087
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1150
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 298
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2870
Składniki
1. Żołądki myję, osuszam, kroję w plasterki. Przekładam do garnka i obgotowuję. Odlewam wodę i ponownie zalewam wodą, dodaję Vegetę i gotuję do miękkości. 2. Cebule obieram, kroję drobno i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję groszek z marchewką, smażę przez dziesięć minut.
3. Mleko gotuję razem z masłem i śmietaną w rondelku. Doprawiam pieprzem, solą i cukrem. Następnie dodaję drobno pokrojony koperek. Pięć minut gotuję i zagęszczam mąką. 4. Żołądki odlewam, przekładam na większą patelnię, dodaję warzywa i wlewam sos, dwie minutki razem gotuję.
5. Danie gotowe, podaję z kopytkami. 6. Smacznego.