Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, niezwykle kremowe i pachnące curry to prawdziwa eksplozja smaków :) Jeśli lubicie azjatyckie smaki to danie z pewnością Wam zasmakuje :) W wersji vege wystarczy zrezygnować z dodatku kurczaka. Zarówno w jednym, jak i w drugim wydaniu będzie smakować wybornie.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 2128
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10520
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 109
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 2128
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10520
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 109
Składniki
Na oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać posiekany czosnek, pastę curry i kurkumę, przesmażyć chwilę mieszając. Dodać pokrojone na paski kawałki piersi kurczaka i smażyć, aż mięsko pokryje się przyprawami. Wlać wodę lub bulion warzywny, dodać pokrojoną w drobniejszą kostkę dynię i ciecierzycę. Wlać mleko kokosowe, zmniejszyć gaz i gotować na wolnym ogniu do zredukowania i zagęszczenia płynu. Gotować na wolnym ogniu, aż dynia będzie miękka, ale nie rozgotowana. Do gotowego curry dodać posiekaną kolendrę i wymieszać. Podawać z ryżem. Curry posypać podprażonymi orzeszkami, kolendrą i skropić sokiem z limonki.