Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy, pikantny i aromatyczny sos idealnie komponuje się z kurczakiem i ryżem
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2193
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17991
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2000
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2193
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17991
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2000
Składniki
Mięso kurczaka kroimy w cienkie plastry, przyprawiamy solą, pieprzem i odstawiamy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy pastę curry i smażymy do momentu, aż zacznie pachnieć. Wlewamy mleczko kokosowe i dokładnie mieszamy z pastą. Następnie dodajemy startą skórkę z limonki i gotujemy około 5 minut. Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę, papryczkę chilli i podgotowujemy chwilę. Wrzucamy pokrojone mięso i gotujemy do momentu, aż kawałki kurczaka zrobią się białe. Doprawiamy sosem rybnym i brązowym cukrem.
Podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem.