Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy, pikantny i aromatyczny sos idealnie komponuje się z kurczakiem i ryżem
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14936
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2331
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 770
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 427
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14936
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2331
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 770
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 427
Składniki
Mięso kurczaka kroimy w cienkie plastry, przyprawiamy solą, pieprzem i odstawiamy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy pastę curry i smażymy do momentu, aż zacznie pachnieć. Wlewamy mleczko kokosowe i dokładnie mieszamy z pastą. Następnie dodajemy startą skórkę z limonki i gotujemy około 5 minut. Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę, papryczkę chilli i podgotowujemy chwilę. Wrzucamy pokrojone mięso i gotujemy do momentu, aż kawałki kurczaka zrobią się białe. Doprawiamy sosem rybnym i brązowym cukrem.
Podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem.