Do góry

Dania główne Przepis na:

Zraziki wołowe w śmietanowym sosie

Zraziki wołowe w śmietanowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 14284

Dodano:

Odsłon: 11295

Proste i smaczne

Składniki

  • wolowina, 80 dkg
  • sól,pieprz,majeranek, do smaku
  • cebula, 1
  • marchew, 2
  • mąka, 2 łyzki
  • śmietana, 3 łyzki
  • olej, do smażenia
  • liść laurowy, 2
  • ziele angielskie, kilka ziaren
  • kostki bulionowe wołowe ( mozna dodać ), 1-2
  • seler, kawałek
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zraziki wołowe w śmietanowym sosie

Przygotowanie

  1. Mięso pokroic w plastry,lekko rozbić,otoczyc w mace i usmazyc na rumiano

  2. Usmażone mieso przełozyć do rondla,podlać wodą,dodac liście laurowe,ziele angielskie i kostki bulionowe

  3. Marchew i selera pokroic w paski,cebule w kostkę i lekko podsmazyc na tłuśzczu pozostałym ze smażenia mięsa,warzywa dodac do miesa i dusic do miekkości wolowiny

  4. Z maki ( 1/2 łyzki) wody i smietany sporzadzic sos i wlac do mięsa,chwilę pogotować ,dodac zieleninę i podawać.

  5. Mozna podawac z kaszą gryczana lub ziemniakami i surówka z kiszonej kapusty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 15 marca 2010 wołowina należy do moich ulubionych rodzajów mięsa , wiec na pewno skosztuję tego apetycznego dania

22 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gos456 07 marca 2010 jak zawsze przepis doskonały:D i pięknie podane :)

22 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń