Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Mięso pokroic w plastry,lekko rozbić,otoczyc w mace i usmazyc na rumiano
Usmażone mieso przełozyć do rondla,podlać wodą,dodac liście laurowe,ziele angielskie i kostki bulionowe
Marchew i selera pokroic w paski,cebule w kostkę i lekko podsmazyc na tłuśzczu pozostałym ze smażenia mięsa,warzywa dodac do miesa i dusic do miekkości wolowiny
Z maki ( 1/2 łyzki) wody i smietany sporzadzic sos i wlac do mięsa,chwilę pogotować ,dodac zieleninę i podawać.
Mozna podawac z kaszą gryczana lub ziemniakami i surówka z kiszonej kapusty.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

wioleta333 19 marca 2010Zgłoś do usunięcia
bajeczne jedzonko ,pozdrawiam....22 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 15 marca 2010Zgłoś do usunięcia
wołowina należy do moich ulubionych rodzajów mięsa , wiec na pewno skosztuję tego apetycznego dania22 Kto głosował? | Odpowiedz

patrusia84 08 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Zgadzam się z przedmówcą!!! Ekstra!!!22 Kto głosował? | Odpowiedz

gos456 07 marca 2010Zgłoś do usunięcia
jak zawsze przepis doskonały:D i pięknie podane :)22 Kto głosował? | Odpowiedz