Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy a la Zagłoba najlepiej smakują z ziemniakami, kluskami śląskimi lub kaszą. Do tego kiszona kapusta lub ogórek i masz idealne danie na niedzielny obiad!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2188
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4692
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 57
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2188
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4692
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 57
Składniki
Ser żółty i szynkę wieprzową w plastrach przekrój na pół. Ogórki kiszone pokrój w słupki.
Umyty i osuszony schab pokrój na cienkie plastry. Rozbij je delikatnie tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa rozsmaruj musztardę sarepską, nałóż ser żółty i szynkę wieprzową. Połóż kawałek ogórka kiszonego. Zwiń ciasno w roladkę, zawiń bawełnianą nicią lub zabezpiecz wykałaczką. Obtocz delikatnie w mące.
Na patelni rozgrzej smalec. Obsmaż zrazy z każdej strony na złoty kolor. Przełóż zrazy a la zagłoba do rondla. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy. Zalej gorącym bulionem albo wodą.
Duś pod przykryciem na niewielkim ogniu przez ok. 50 minut, aż mięso będzie miękkie.
Po 20 minutach dodaj pokrojoną cebulę i seler.
Przed podaniem usuń nici lub wykałaczki. Sos przecedź przez sito lub zmiksuj. Boczek podsmaż na patelni aż się zarumieni i posyp nim całe danie.