Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy a la Zagłoba najlepiej smakują z ziemniakami, kluskami śląskimi lub kaszą. Do tego kiszona kapusta lub ogórek i masz idealne danie na niedzielny obiad!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25858
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2977
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1381
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25858
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2977
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1381
Składniki
Ser żółty i szynkę wieprzową w plastrach przekrój na pół. Ogórki kiszone pokrój w słupki.
Umyty i osuszony schab pokrój na cienkie plastry. Rozbij je delikatnie tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa rozsmaruj musztardę sarepską, nałóż ser żółty i szynkę wieprzową. Połóż kawałek ogórka kiszonego. Zwiń ciasno w roladkę, zawiń bawełnianą nicią lub zabezpiecz wykałaczką. Obtocz delikatnie w mące.
Na patelni rozgrzej smalec. Obsmaż zrazy z każdej strony na złoty kolor. Przełóż zrazy a la zagłoba do rondla. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy. Zalej gorącym bulionem albo wodą.
Duś pod przykryciem na niewielkim ogniu przez ok. 50 minut, aż mięso będzie miękkie.
Po 20 minutach dodaj pokrojoną cebulę i seler.
Przed podaniem usuń nici lub wykałaczki. Sos przecedź przez sito lub zmiksuj. Boczek podsmaż na patelni aż się zarumieni i posyp nim całe danie.