Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spodziewasz się gości i chcesz ich kulinarnie zaskoczyć? Zrazy po bawarsku to wyjątkowe danie, które przeniesie nas w kulinarną podróż do serca Niemiec. Soczyste, delikatne mięso wołowe, wypełnione aromatycznymi dodatkami, to połączenie tradycji i smaku, które zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Sprawdź!
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 154
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 224
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2257
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 154
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 224
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2257
Składniki
Cebulkę obierz z pierwszych warstw i posiekaj na drobno. Zeszklij ją na rozgrzanym oleju. Pieczarki umyj i pokrój na drobną kostkę. Dodaj do cebulki, a gdy puszczą sok, dołóż na patelnię pokrojoną kapustę. Podsmaż wszystko, aż kapusta zacznie się złocić. Dopraw wszystko pieprzem.
Ziemniaki obierz i ugotuj. Mięso rozbij na kotlety. Na każdym z nich ułóż kawałek boczku i farsz z kapusty. Zawijaj ciasno roladki i przekłuj je wykałaczkami. Smaż mięso na patelni z odrobiną oleju, nie za dużo, ponieważ mięso samo wytopi tłuszcz, który będzie bazą do sosu. Dosól do smaku. Gdy mięso się zarumieni ze wszystkich stron, podlej je połową szklanki wody, przykryj i duś jeszcze przez 15 minut.
Po tym czasie zdejmij z patelni mięso, a powstały sos zaciągnij mąką wymieszaną z odrobiną wody. Roladki podawaj z ulubionymi dodatkami i ziemniakami.