Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona wersja zrazy duszone w aromatycznym sosie grzybowym.
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21452
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 52
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 123
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21452
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 52
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 123
Składniki
Schab kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem.
Każdy kawałek mięsa solimy oraz pieprzymy.
Następnie smarujemy musztardą
Ogórka oraz paprykę kroimy w paseczki. Na mięśnie układamy kawałek boczku, ogórek, paprykę.
Zwijamy ciasno w roladkę i spinamy wykałaczką
Obtaczamy w mące.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
W brytfannę wlewamy wodę i dodajemy grzyby, gotujemy.
Przekładamy usmażone roladki prużymy. Na oleju od smażenia przesmażamy cebule i dodajemy do zrazów. Wkładamy liść laurowy oraz ziele anielskie.
2 łyżki mąki rozrabiamy z zimną wodą tak żeby nie było grudek i zaprawiamy sos. Potrawa gotowa. Smacznego.