Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona wersja zrazy duszone w aromatycznym sosie grzybowym.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8388
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1119
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11388
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 446
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8388
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1119
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11388
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 446
Składniki
Schab kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem.
Każdy kawałek mięsa solimy oraz pieprzymy.
Następnie smarujemy musztardą
Ogórka oraz paprykę kroimy w paseczki. Na mięśnie układamy kawałek boczku, ogórek, paprykę.
Zwijamy ciasno w roladkę i spinamy wykałaczką
Obtaczamy w mące.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
W brytfannę wlewamy wodę i dodajemy grzyby, gotujemy.
Przekładamy usmażone roladki prużymy. Na oleju od smażenia przesmażamy cebule i dodajemy do zrazów. Wkładamy liść laurowy oraz ziele anielskie.
2 łyżki mąki rozrabiamy z zimną wodą tak żeby nie było grudek i zaprawiamy sos. Potrawa gotowa. Smacznego.