Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy wieprzowe w sosie grzybowym.

Zrazy wieprzowe w sosie grzybowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 628 Ocena: 5967

Dodano:

Odsłon: 1409

Moja ulubiona wersja zrazy duszone w aromatycznym sosie grzybowym.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Kilka paseczków papryki konserwowej
  • 3 ogórki kiszone
  • 8 plasterków boczku wędzonego
  • 6 łyżeczek musztardy
  • Cebula
  • Kilka grzybów suszonych
  • Sól
  • Pieprz
  • 3 listki laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • Olej do smażenia
  • Mąka pszenna do obtoczenia i 2łyżki do zaprawki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem.

  2. Każdy kawałek mięsa solimy oraz pieprzymy.

  3. Następnie smarujemy musztardą

  4. Ogórka oraz paprykę kroimy w paseczki.
    Na mięśnie układamy kawałek boczku, ogórek, paprykę.

  5. Zwijamy ciasno w roladkę i spinamy wykałaczką

  6. Obtaczamy w mące.

  7. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

  8. W brytfannę wlewamy wodę i dodajemy grzyby, gotujemy.

  9. Przekładamy usmażone roladki prużymy.
    Na oleju od smażenia przesmażamy cebule i dodajemy do zrazów.
    Wkładamy liść laurowy oraz ziele anielskie.

  10. 2 łyżki mąki rozrabiamy z zimną wodą tak żeby nie było grudek i zaprawiamy sos.
    Potrawa gotowa.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń