Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona wersja zrazy duszone w aromatycznym sosie grzybowym.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 596
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3442
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27128
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 596
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3442
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27128
Składniki
Schab kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem.
Każdy kawałek mięsa solimy oraz pieprzymy.
Następnie smarujemy musztardą
Ogórka oraz paprykę kroimy w paseczki. Na mięśnie układamy kawałek boczku, ogórek, paprykę.
Zwijamy ciasno w roladkę i spinamy wykałaczką
Obtaczamy w mące.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
W brytfannę wlewamy wodę i dodajemy grzyby, gotujemy.
Przekładamy usmażone roladki prużymy. Na oleju od smażenia przesmażamy cebule i dodajemy do zrazów. Wkładamy liść laurowy oraz ziele anielskie.
2 łyżki mąki rozrabiamy z zimną wodą tak żeby nie było grudek i zaprawiamy sos. Potrawa gotowa. Smacznego.