Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona wersja zrazy duszone w aromatycznym sosie grzybowym.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1673
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3064
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1143
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1918
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1673
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3064
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1143
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1918
Składniki
Schab kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem.
Każdy kawałek mięsa solimy oraz pieprzymy.
Następnie smarujemy musztardą
Ogórka oraz paprykę kroimy w paseczki. Na mięśnie układamy kawałek boczku, ogórek, paprykę.
Zwijamy ciasno w roladkę i spinamy wykałaczką
Obtaczamy w mące.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
W brytfannę wlewamy wodę i dodajemy grzyby, gotujemy.
Przekładamy usmażone roladki prużymy. Na oleju od smażenia przesmażamy cebule i dodajemy do zrazów. Wkładamy liść laurowy oraz ziele anielskie.
2 łyżki mąki rozrabiamy z zimną wodą tak żeby nie było grudek i zaprawiamy sos. Potrawa gotowa. Smacznego.