Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne zrazy podane z ziemniakami, buraczkami oraz polane sosem pieczeniowym.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Plastry schabu rozbijamy na cienkie placki, przyprawiamy pieprzem i solą.
Smarujemy musztardą.
Układamy na każdy placek mięsa plasterek boczku i pokrojony w kostkę ogórek z cebulą.
Każdy placek mięsny zwijamy i zaszywamy wykałaczkami.
Każdy zraz obtaczamy w mące.
Na dużej patelni rozgrzewamy smalec wieprzowy i układamy zrazy. Smażymy na wolnym ogniu do zrumienienia ze wszystkich stron.
W między czasie gotujemy w osobnych garnczkach buraki i ziemniaki. Usmażone roladki wyjmujemy z patelni i wkładamy do garnka z przygotowanym sosem pieczeniowym. Dusimy na wolnym ogniu do zmiękczenia roladek kilka minut. Wykonanie ciemnego sosu pieczeniowego: Składniki: suszona włoszczyzna domowa pasta rosołowa 1 łyżka liść laurowy 3 szt. ziele angielskie 5 szt. lubczyk suszony 2 łyżki sos sojowy ciemny 3-4 łyżki mąka ziemniaczana do zagęszczenia 3 łyżeczki majeranek 1 łyżka pieprz ziołowy pieprz czarny sól woda 0,7 l śmietana do zabielenia 2-3 łyżki Wykonanie sosu: Gotujemy wodę ze wszystkimi składnikami, oprócz mąki. Gotujemy do miękkości suszonych warzyw. Gdy warzywa są miękkie, doprawiamy do smaku i zagęszczamy sos. Możemy zabielić 2-3 łyżkami śmietany
W między czasie smażymy z cebulką wcześniej ugotowane i starte buraczki.
Zrazy podajemy z ziemniakami i buraczkami, polane sosem. Smacznego !!!