Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem idealnym przykładem, jak smaki potrafią się zmieniać. Gdy byłam dzieckiem na samą myśl o fasolce robiło mi się... no cóż, po prostu źle :-) Teraz często ją przyrządzam, uwielbiam ją szczególnie w sosach pomidorowych lub gotowaną w kociołku z innymi warzywami. Za pyszną i ekologiczną fasolkę dziękuję mojemu bratu :-)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 199
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1315
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 537
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 199
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1315
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 537
Składniki
Fasolę płuczemy, zalewamy zimną wodą (z rezerwą ok 10 cm) i moczymy kilka godzin, a następnie gotujemy z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego na wolnym ogniu aż zmięknie. Podczas gotowania dolewamy wody, aby fasola była cały czas przykryta.
Boczek kroimy w cienkie paski, a cebulę w piórka. Całość podsmażamy razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na mocno rozgrzanej patelni ok 10 minut (boczek musi się wytopić), a następnie razem z passatą, koncentratem i przyprawami dorzucamy do gotującej się fasoli. Jeszcze chwilę trzymamy fasolkę na ogniu, a pod koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ja taką zupę podaję z ziarnistą bułką z masłem :-) SMACZNEGO :-)
zdj