Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem idealnym przykładem, jak smaki potrafią się zmieniać. Gdy byłam dzieckiem na samą myśl o fasolce robiło mi się... no cóż, po prostu źle :-) Teraz często ją przyrządzam, uwielbiam ją szczególnie w sosach pomidorowych lub gotowaną w kociołku z innymi warzywami. Za pyszną i ekologiczną fasolkę dziękuję mojemu bratu :-)
Fasolę płuczemy, zalewamy zimną wodą (z rezerwą ok 10 cm) i moczymy kilka godzin, a następnie gotujemy z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego na wolnym ogniu aż zmięknie. Podczas gotowania dolewamy wody, aby fasola była cały czas przykryta.
Boczek kroimy w cienkie paski, a cebulę w piórka. Całość podsmażamy razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na mocno rozgrzanej patelni ok 10 minut (boczek musi się wytopić), a następnie razem z passatą, koncentratem i przyprawami dorzucamy do gotującej się fasoli. Jeszcze chwilę trzymamy fasolkę na ogniu, a pod koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ja taką zupę podaję z ziarnistą bułką z masłem :-)
SMACZNEGO :-)
zdj
Szczaw jest jednym z ciekawszych składników, który świetnie pasuje jako baza...
Odsłon: 753
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 47
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 263
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 172
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 47
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 263
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 172
Składniki
Fasolę płuczemy, zalewamy zimną wodą (z rezerwą ok 10 cm) i moczymy kilka godzin, a następnie gotujemy z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego na wolnym ogniu aż zmięknie. Podczas gotowania dolewamy wody, aby fasola była cały czas przykryta.
Boczek kroimy w cienkie paski, a cebulę w piórka. Całość podsmażamy razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na mocno rozgrzanej patelni ok 10 minut (boczek musi się wytopić), a następnie razem z passatą, koncentratem i przyprawami dorzucamy do gotującej się fasoli. Jeszcze chwilę trzymamy fasolkę na ogniu, a pod koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ja taką zupę podaję z ziarnistą bułką z masłem :-) SMACZNEGO :-)
zdj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kartacze z młodych ziemniaków, z mięsem.
Dania główne
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Dania główne
Rolada schabowa z mięsno - warzywnym nadzieniem
Dania główne
Bigos ze świeżej kapusty
Kartacze z młodych ziemniaków, z mięsem.
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 47
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 65