Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę serowa z mięsnymi kuleczkami naprawdę warto spróbować. Smak doskonały , a mięsko uzupełnia białko w diecie. Polecam.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 708
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 214
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1399
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 708
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 214
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1399
Składniki
Do wody dodać warzywa liść laurowy i gotować ok 30 min. Warzywa wyjąć . Marchewkę zetrzeć na drobnej tarce dodać do wywaru Mięso mielone przyprawić solą i pieprzem, dodać jajko i bułkę. Wyrobić małe kulki dłonie zwilżać wodą. Kulki wrzucić do wywaru. Gotować 10 min. Serek topiony rozpuścić gorącym wywarem i wlać do zupy. Robić to dość wolno , mieszać , by się nie zważył. Zupę doprawić śmietaną. zagotować. Można podawać z grzankami.