Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z tradycyjnych przepisów województwa śląskiego
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8270
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2844
Polecam.
Odsłon: 1492
Polecam.
Odsłon: 439
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8270
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2844
Polecam.
Odsłon: 1492
Polecam.
Odsłon: 439
Składniki
Z 3/4 boczku gotujemy wywar, obrane ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy na wywarze z boczku. Ugotowany boczek wyjmujemy i kroimy w plastry, pozostały kawałek surowego wędzonego boczku kroimy w kostkę i topimy na skwarki, dodając pod koniec pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy ziemniaki będą miękkie skwarki, tłuszcz i cebulę łączymy z zupą. Wlewamy zakwas i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy czosnek roztarty z solą, przyprawiamy cukrem, majerankiem i solą. Smacznego ;-)