Do góry

Dania główne Przepis na:

Żurek z zasmażką

Żurek z zasmażką

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 127

Dodano:

Odsłon: 97

Niby zwyczajny a jednak inny

Składniki

  • 200 gram boczku
  • 1 cebula
  • łyżka smalcu
  • zakwas na żurek
  • wywar (rosół, wywar na kościach)
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Żurek z zasmażką

Przygotowanie

  1. Do wywaru wlewamy zakwas na żurek/ żurek z torebki gotujemy na wolnym ogniu.W między czasie smażymy cebule na złoto razem z boczkiem .Łyżką cedzakową dodajemy do żurku i jeszcze chwilę gotujemy. Zalewamy odrobiną 30 % śmietanką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń