Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 939
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36047
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 946
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1747
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 939
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36047
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 946
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1747
Składniki
Budyń ugotować w pół litra mleka. Ostudzić. Zimny budyń zmiksować z masłem i 1 łyżką cukru pudru. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć herbatniki. Na herbatniki wyłożyć masę budyniową i wyrównać. Ponownie ułożyć herbatniki a na nich rozsmarować masę kajmakową. Na kajmak ułożyć herbatniki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixami i wyłożyć na herbatniki. Na górę zetrzeć na tarce czekoladę.
Warstwy od spodu: herbatniki-masa budyniowa-herbatniki-masa kajmakowa-herbatniki-ubita śmietana-starta czekolada