Desery Przepis na:
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Zagotować 1 1/2 szkl. mleka z cukrem,resztę mleka rozrobić z budyniem i wylać na gotujące mleko zdjąć z ognia wsypać suchą galaretkę i dobrze wymieszać i wystudzić .Kasie utrzeć na puch dodać porcjami zimny budyń.
Śmietanę ubić z śmietan-fixem.Można dodać 2 łyżki c.pudru jak ktoś lubi słodkie. Czekoladę zetrzeć na tartce na małych oczkach.
Wykonanie ciasta: Herbatniki-Masa budyniowa-Herbatniki-Krówka-Herbatniki-Śmietana
Na skróty
Komentarze do przepisu (17)

sylwanna4 28 września 2011Zgłoś do usunięcia
wygląda przepysznie, muszę wypróbować :-)4 Kto głosował? | Odpowiedz

tunka 15 września 2011Zgłoś do usunięcia
Ciasto wyszło rewelacyjne:)pozdrawiam4 Kto głosował? | Odpowiedz

pierozki2 21 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Smaczne ciasto. Ma jedną wadę jest bardzo syte4 Kto głosował? | Odpowiedz

mariusz28 28 maja 2011Zgłoś do usunięcia
renka to bardzo się ciesze że ci wyszło i smakowałoPOZDRAWIAM :-)
4 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 27 maja 2011Zgłoś do usunięcia
"Ciacho" wyszło przepyszne,wszystkim mamom w szkole bardzo smakowało - przepis poszedł w świat,a ze śmietan fix też nie miałam kłopotu" koniec języka za przewodnika"4 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 22 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Zrobię do szkoły do klasy córki na Dzień Matki i dam znać jak smakowało mamom,dla mnie " ciacho wysokiej klasy" a wysiłek naprawdę mały -)4 Kto głosował? | Odpowiedz

mariusz28 21 maja 2011Zgłoś do usunięcia
mała puszka :-)4 Kto głosował? | Odpowiedz

basiator 20 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Rewelacja :-) Jeszcze lepsze na drugi dzień, gdy herbatniki zrobią sie miękkie :-)4 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 19 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Masa krówka jaka puszka duża czy mała?4 Kto głosował? | Odpowiedz

mariusz28 18 maja 2011Zgłoś do usunięcia
ja wszystkie ciasta robię na dużej blaszce (24/40) :)4 Kto głosował? | Odpowiedz