Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne i smaczne bułki kakaowe z nadzieniem pistacjowym.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 861
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15234
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1867
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 861
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15234
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1867
Składniki
Wychodzi 8 bułek.
Masa pistacjowa. Pistacje z pestkami dyni zmielić w malakserze, pod koniec dodać krakersy. Wymieszać z resztą składników. Ciasto. Mąkę z kakao przesiać do miski.
Rozczyn :drożdże wymieszać z łyżeczką cukru i odrobiną letniego mleka, gdy podrośnie przełożyć do mąki. Jajko i żółtko roztrzepać z pozostałym cukrem.
Dodać resztę składników i zagnieść. Wyrobić ciasto, odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne.
Ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia, na około 40 minut.
Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić i podzielić na 8 równych części. Każdą lekko rozpłaszczyć nadziać masą, zlepić. Bułki przełożyć na blachę z papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 20-30 minut do podrośnięcia.
Piec około 20 minut w temperaturze 180 º C. Przestudzone polukrować i nałożyć resztę masy pistacjowej.