Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne na każdą okazję! Polecam! ;)
Biszkopt; z 6 jaj, cukru, mąki, proszku do pieczenia i kakao upiec ciemny biszkopt..
2 galaretki pomarańczowe rozpuść w 1l wody niech tężeje.. i przy okazji pokrój drobno brzoskwinie z puszki.. (w kosteczkę)
W 1/3 szk. wrzątku rozpuść ok. 5-6 łyżeczek żelatyny a w drugiej szk. rozpuść we wrzątku 5-7łyżeczek cappuccino, następnie połącz rozpuszczone cappuccino z żelatyną, mieszaj energicznie czekając, aż roztwór osiągnie temp. pokojową.. W międzyczasie ubij 1 kartonik śmietany i połącz z roztworem cappuccino..
Tak więc na biszkopt nanieś masę cappuccino i włóż do lodówki, by stężało..
Gdy tak się stanie (trwa to dosłownie chwilę, bo żelatyna ma to do siebie że szybko pracuje), zmieszaj tężącą galaretkę z brzoskwiniami i rozprowadź na masę cappuccino.. Włóż z powrotem do lodówki..
Następnie ubij drugi kartonik śmietany z cukrem waniliowym, cukier pudrem na końcu dodając 5-6 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szk. wrzątku (pamiętając by roztwór był letni) i trochę startych wiórek z czekolady, masę rozprowadź po cieście i włóż z powrotem do lodówki..
W rondelku rozpuść pozostałą czekoladę z 1 łyżką margaryny robiąc to tak, by nie dopuścić do zagotowania polewy.. Gdy czekolada się rozpuści zdejmij ją z ognia i dodaj 2-3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szk. wody, polewę wymieszaj czekając aż przestygnie i letnią rozprowadź po wierzchu ciasta. Ciasto włóż do lodówki na parę godzin, by nieco się przy-leżało i włala! Gotowe;)
Prosty przepis na domowe lody bananowe z jogurtem naturalnym, które przygotuj...
Odsłon: 52
Kolejna propozycja na upalne dni. Zimny torcik z pewnością Was ostudzi.
Odsłon: 2420
Prosty przepis na domowe lody bananowe z jogurtem naturalnym, które przygotuj...
Odsłon: 52
Kolejna propozycja na upalne dni. Zimny torcik z pewnością Was ostudzi.
Odsłon: 2420
Składniki
Biszkopt; z 6 jaj, cukru, mąki, proszku do pieczenia i kakao upiec ciemny biszkopt..
2 galaretki pomarańczowe rozpuść w 1l wody niech tężeje.. i przy okazji pokrój drobno brzoskwinie z puszki.. (w kosteczkę)
W 1/3 szk. wrzątku rozpuść ok. 5-6 łyżeczek żelatyny a w drugiej szk. rozpuść we wrzątku 5-7łyżeczek cappuccino, następnie połącz rozpuszczone cappuccino z żelatyną, mieszaj energicznie czekając, aż roztwór osiągnie temp. pokojową.. W międzyczasie ubij 1 kartonik śmietany i połącz z roztworem cappuccino..
Tak więc na biszkopt nanieś masę cappuccino i włóż do lodówki, by stężało..
Gdy tak się stanie (trwa to dosłownie chwilę, bo żelatyna ma to do siebie że szybko pracuje), zmieszaj tężącą galaretkę z brzoskwiniami i rozprowadź na masę cappuccino.. Włóż z powrotem do lodówki..
Następnie ubij drugi kartonik śmietany z cukrem waniliowym, cukier pudrem na końcu dodając 5-6 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szk. wrzątku (pamiętając by roztwór był letni) i trochę startych wiórek z czekolady, masę rozprowadź po cieście i włóż z powrotem do lodówki..
W rondelku rozpuść pozostałą czekoladę z 1 łyżką margaryny robiąc to tak, by nie dopuścić do zagotowania polewy.. Gdy czekolada się rozpuści zdejmij ją z ognia i dodaj 2-3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szk. wody, polewę wymieszaj czekając aż przestygnie i letnią rozprowadź po wierzchu ciasta. Ciasto włóż do lodówki na parę godzin, by nieco się przy-leżało i włala! Gotowe;)
Przepisy Desery
Desery
Sernik z nutellą
Desery
Lody bananowe ze śmietanką
Desery
Domowe lody bananowe fit
Desery
Tort śmietankowo malinowy.
Sernik z nutellą
Ostatnio wypatrzyłam w internecie sernik z nutellą. Trochę poczytałam, spraw...
Odsłon: 14
Lody bananowe ze śmietanką
Z tym przepisem każdy sobie poradzi. Do przygotowania tych lodów będziecie po...
Odsłon: 28