Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja te bułeczki zrobiłam w formie do muffinek, co nie zmniejszyło walorów smakowych tym łakociom.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1949
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2617
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1949
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2617
Składniki
Nagrzać piekarnik do 175st. C.
Jogurt wymieszać z sodą.
Do przesianej mąki z proszkiem do pieczenia i solą dodawać na przemian jogurt i cukier zmiksowany z jajkiem i olejem.
Do masy dodać zapach cytrynowy, otręby i wymieszać. Na końcu wrzucić jagody lekko oprószone mąką i delikatnie wymieszać.
Nałożyć do foremek i piec 40 minut. Jeść po wystygnięciu. Życzę SMACZNEGO!