Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze i najsmaczniejsze babeczki jakie kiedykolwiek udało mi się zrobić. Delikatnie cytrynowe, bardzo wilgotne a przy tym lekkie jak chmurka. Właściwie nie mają żadnych wad, a ich zrobienie naprawdę zajmuje 5 minut. Polecam gorąco:)
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2308
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18056
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2041
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2308
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18056
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2041
Składniki
Wszystkie składniki, oprócz mąki i proszku do pieczenia umieść w misce i wymieszaj za pomocą trzepaczki do uzyskania jednolitej konsystencji. Obie mąki i proszek do pieczenia połącz w osobnym naczyniu, po czym dodaj do pozostałych składników. Mieszaj tylko do momentu aż mąka się wchłonie. Powstałych grudek nie staraj się rozbić, są bardzo pożądane w tych babeczkach:)
Foremki napełnij do 2/3 wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do 175°C przez 15 min lub do suchego patyczka.
Po ostudzeniu udekoruj bitą śmietaną i posyp pokruszonymi ciasteczkami lub kakao. Smacznego:)