Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne babeczki dwuskładnikowe, które przypadną do gustu wszystkim wielbicielom czekolady. Niewiele pracy, a smak zachwyca. Babeczki przed podaniem warto schłodzić przez noc w lodówce.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Krem czekoladowy przełóż do rondelka i delikatnie podgrzej, żeby stała się bardziej płynna.
Jajka wbij do miski i ubij na puszystą masę (jajka po ubiciu powinny potroić swoją objętość).
Przestudzony krem przelej do masy jajecznej. Składniki delikatnie wymieszaj łyżką.
Formę na muffinki wyłóż papilotkami.
Ciasto przelej do foremek. Babeczki piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25 minut (do suchego patyczka).
Upieczone babeczki przestudź, następnie wstaw na kilka godzin do lodówki. Najlepiej smakują na drugi dzień. Smacznego!