Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne babeczki dwuskładnikowe, które przypadną do gustu wszystkim wielbicielom czekolady. Niewiele pracy, a smak zachwyca. Babeczki przed podaniem warto schłodzić przez noc w lodówce.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47761
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 410
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47761
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 410
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Składniki
Krem czekoladowy przełóż do rondelka i delikatnie podgrzej, żeby stała się bardziej płynna.
Jajka wbij do miski i ubij na puszystą masę (jajka po ubiciu powinny potroić swoją objętość).
Przestudzony krem przelej do masy jajecznej. Składniki delikatnie wymieszaj łyżką.
Formę na muffinki wyłóż papilotkami.
Ciasto przelej do foremek. Babeczki piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25 minut (do suchego patyczka).
Upieczone babeczki przestudź, następnie wstaw na kilka godzin do lodówki. Najlepiej smakują na drugi dzień. Smacznego!