Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bardzo puszyste i proste do przygotowania babeczki.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2646
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20150
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 752
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7186
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2646
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20150
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 568
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 752
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7186
Składniki
Do miski wbijamy jajko, ucieramy mikserem dodając cukier. Następnie dodajemy pozostałe składniki (poza nutellą), ucieramy na gładką masę.
Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta. Na środku umieszczamy po łyżeczce nutelli i krem przykrywamy dodatkową porcją ciasta, tak aby wypełniło papilotkę do 3/4 wysokości.
My dodatkowo ozdobiliśmy babeczki ozdobami cukrowymi, nie jest to konieczne – po upieczeniu babeczki można oprószyć cukrem pudrem.
Babeczki pieczemy w 180°C przez 25-30 minut, tryb „góra – dół”, na koniec pieczenia warto sprawdzić suchym patyczkiem czy babeczki się upieły.