Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bardzo puszyste i proste do przygotowania babeczki.
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 23
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7982
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 92
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 23
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7982
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 92
Składniki
Do miski wbijamy jajko, ucieramy mikserem dodając cukier. Następnie dodajemy pozostałe składniki (poza nutellą), ucieramy na gładką masę.
Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta. Na środku umieszczamy po łyżeczce nutelli i krem przykrywamy dodatkową porcją ciasta, tak aby wypełniło papilotkę do 3/4 wysokości.
My dodatkowo ozdobiliśmy babeczki ozdobami cukrowymi, nie jest to konieczne – po upieczeniu babeczki można oprószyć cukrem pudrem.
Babeczki pieczemy w 180°C przez 25-30 minut, tryb „góra – dół”, na koniec pieczenia warto sprawdzić suchym patyczkiem czy babeczki się upieły.