Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bardzo puszyste i proste do przygotowania babeczki.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7975
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 264
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 97
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2156
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7975
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 264
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 97
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2156
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Składniki
Do miski wbijamy jajko, ucieramy mikserem dodając cukier. Następnie dodajemy pozostałe składniki (poza nutellą), ucieramy na gładką masę.
Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta. Na środku umieszczamy po łyżeczce nutelli i krem przykrywamy dodatkową porcją ciasta, tak aby wypełniło papilotkę do 3/4 wysokości.
My dodatkowo ozdobiliśmy babeczki ozdobami cukrowymi, nie jest to konieczne – po upieczeniu babeczki można oprószyć cukrem pudrem.
Babeczki pieczemy w 180°C przez 25-30 minut, tryb „góra – dół”, na koniec pieczenia warto sprawdzić suchym patyczkiem czy babeczki się upieły.