Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki makowe z masłem orzechowym i jabłkiem

Babeczki makowe z masłem orzechowym i jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 1937

Dodano:

Odsłon: 123

Wilgotne orzechowo makowe babeczki nie tylko na święta.

Składniki

  • 400 g masy makowej
  • 150 g masła orzechowego
  • 4 jajka
  • 1 jabłko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2-3 łyżki miodu
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babeczki makowe z masłem orzechowym i jabłkiem

Przygotowanie

  1. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce.

  2. Masło orzechowe miksujemy z jajkami, następnie dodajemy masę makową, proszek do pieczenia, starte jabłko, miód i wszystko dokładnie miksujemy.

  3. Masę przelewamy do formy na babeczki wyłożonych papilotkami (ja użyłam większych, jedna babeczka jak dwie/trzy standardowe) i pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń