Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne orzechowo makowe babeczki nie tylko na święta.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 870
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 77
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 870
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 77
Składniki
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce.
Masło orzechowe miksujemy z jajkami, następnie dodajemy masę makową, proszek do pieczenia, starte jabłko, miód i wszystko dokładnie miksujemy.
Masę przelewamy do formy na babeczki wyłożonych papilotkami (ja użyłam większych, jedna babeczka jak dwie/trzy standardowe) i pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.