Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam Wam babeczki z jagodami. Jagody wyjęłam z zamrażarki bo czas robić porządki w mrożonkowych zapasach. I dodatkowo do babeczek wykorzystałam same białka. Przyznam, że pierwszy raz piekłam je nie dając całych jajek. I wiecie co ? Babeczki wyszły delikatne i bardzo puszyste. I na dodatek nie zmarnowałam żółtek bo zrobiłam je na pasteryzowanych białkach.
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 64
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 313
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1625
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 64
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 313
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1625
Składniki
Przygotuj blachę do pieczenia babeczek i do otworów włóż papilotki. Białka wlej do miski i zacznij ubijać. Gdy zrobi się delikatna pianka zacznij porcjami dodawać cukier cały czas ubijając. Gdy białka są ubite i nie wyczuwasz pod palcami cukru nadal ubijaj i wlewaj małym strumieniem mleko i olej. Gdy już tę czynność skończysz dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj. Gotową masę rozdziel do foremek i na wierzchu rozłóż jagody. Babeczki piecz 20 - 25 minut w zależności od piekarnika w 180 stopniach. Po upieczeniu wyjmij babeczki na kratkę i posyp cukrem pudrem. Smacznego