Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomarańczowe babeczki z kawałkami czekolady i kremem czekoladowym. Do babeczek najlepiej wykorzystać świeżo wyciskany sok z pomarańczy, będą bardzo aromatyczne i pachnące.
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 114
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 188
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 27
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 114
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 188
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 27
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem, sodą, dodajemy cukier, sól i mieszamy. W osobnej misce łączymy sok pomarańczowy z przestudzonym masłem, jajkami, skórką pomarańczową. Suche składniki mieszamy z mokrymi, mieszamy tylko do połączenia składników. Na końcu dodajemy pokrojoną czekoladę i delikatnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, napełniamy foremki do 2/3 wysokości. Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia.
Krem: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder. Do ubitej śmietanki wlewamy jeszcze lekko ciepłą czekoladę miksując cały czas. Kremem napełniamy szprycę, dekorujemy babeczki. Przechowujemy w lodówce.