Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie babeczki, pachnące przyprawą korzenną i cynamonem będą ozdobą wigilijnego i świątecznego stołu. Można je również przygotować na Sylwestra lub Nowy Rok.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84973
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2278
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9829
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3621
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6934
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84973
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2278
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9829
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3621
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6934
Składniki
Jajka ubij z cukrem, dodaj rozpuszczoną margarynę, jogurt oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamonem i przyprawą korzenną. Wszystko dokładnie wymieszaj. Papilotki napełniaj ciastem do 3/4 wysokości i piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem i ozdobić ozdobami świątecznymi na patyczku.