Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne babeczki z dodatkiem twarogu. W smaku, przypominają trochę oponki serowe. Nam smakowały. Myślę, że warto wypróbować, bo są szybkie i proste w przygotowaniu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94141
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94141
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem. Twaróg przepuścić przez praskę do ziemniaków, lub dobrze rozgnieść widelcem. Dodać do utartych żółtek. Zmiksować. Następnie wlać olej, cały czas miksując. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników. Ciasto będzie dość gęste. Na koniec, dodać pianę ubitą z białek.
Zmiksować, tylko chwilę na najniższych obrotach miksera. Gotowe ciasto, przełożyć do foremek na babeczki, wyłożonych papilotkami.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 35 minut. Przestudzone babeczki, posypać cukrem pudrem.