Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne babeczki z dodatkiem twarogu. W smaku, przypominają trochę oponki serowe. Nam smakowały. Myślę, że warto wypróbować, bo są szybkie i proste w przygotowaniu.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 470
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 537
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10151
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2293
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10014
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 470
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 537
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10151
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2293
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10014
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem. Twaróg przepuścić przez praskę do ziemniaków, lub dobrze rozgnieść widelcem. Dodać do utartych żółtek. Zmiksować. Następnie wlać olej, cały czas miksując. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników. Ciasto będzie dość gęste. Na koniec, dodać pianę ubitą z białek.
Zmiksować, tylko chwilę na najniższych obrotach miksera. Gotowe ciasto, przełożyć do foremek na babeczki, wyłożonych papilotkami.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 35 minut. Przestudzone babeczki, posypać cukrem pudrem.