Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche babeczki z budyniem i truskawkami.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5805
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12498
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 302
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5805
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12498
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 302
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i posiekać nożem z margaryną. Dodać jajka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i wyrobić ciasto.
Budyń gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, truskawki myjemy i kroimy na mniejsze części.
Foremki smarujemy margaryną, ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim foremki. Do środka nakładamy po dużej łyżce budyniu (przestudzonego), a na to pokrojone truskawki. Resztę ciasta rozwałkowujemy i radełkiem kroimy w cienkie paski, które potem układamy na babeczkach.
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C i pieczemy babeczki ok. 30 minut.