Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche babeczki z budyniem i truskawkami.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7984
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1324
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13763
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7984
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1324
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13763
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i posiekać nożem z margaryną. Dodać jajka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i wyrobić ciasto.
Budyń gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, truskawki myjemy i kroimy na mniejsze części.
Foremki smarujemy margaryną, ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim foremki. Do środka nakładamy po dużej łyżce budyniu (przestudzonego), a na to pokrojone truskawki. Resztę ciasta rozwałkowujemy i radełkiem kroimy w cienkie paski, które potem układamy na babeczkach.
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C i pieczemy babeczki ok. 30 minut.