Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast jagodzianek będą babeczki jagodowe:) Bardzo dobra alternatywa;)
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 64
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6142
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 64
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6142
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni. Przygotowujemy foremki żaroodporne albo kubki. Jagody płuczemy.Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym oraz solą. Gdy masa będzie puszysta dodajemy po jednym jajku ciągle ucierając.Do mąki dodajemy proszek do pieczenia. Przesiewamy i partiami dodajemy do ucieranej masy. Na koniec dodajemy śmietanę i 300 g jagód. Mieszamy. Ciasto przekładamy do kubków. Do dużej brytfanki wlewamy zagotowaną wodę. Ustawiamy w niej kubki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 minut. Resztę jagód ucieramy z cukrem i podajemy z babeczkami:)