Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze na świecie babeczki z migdałami. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5821
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9643
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5821
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9643
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
Białka jajek ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Do żółtek dodać 2 łyżki wody i kilka kropelek olejku, dobrze roztrzepać, wlać do piany. Mąkę pszenną zmieszać z mąką ziemniaczaną, posiekanymi migdałami i proszkiem do pieczenia. Sypkie składniki połączyć z pianą, lekko wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na muffinki do 3/4 jej wysokości. Babeczki piec ok 20 min w 200 stopniach na złoty kolor. Dowolnie udekorować.