Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze na świecie babeczki z migdałami. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 107
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2772
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2585
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 107
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2772
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2585
Składniki
Białka jajek ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Do żółtek dodać 2 łyżki wody i kilka kropelek olejku, dobrze roztrzepać, wlać do piany. Mąkę pszenną zmieszać z mąką ziemniaczaną, posiekanymi migdałami i proszkiem do pieczenia. Sypkie składniki połączyć z pianą, lekko wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na muffinki do 3/4 jej wysokości. Babeczki piec ok 20 min w 200 stopniach na złoty kolor. Dowolnie udekorować.