Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze na świecie babeczki z migdałami. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 722
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12517
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 722
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12517
Składniki
Białka jajek ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Do żółtek dodać 2 łyżki wody i kilka kropelek olejku, dobrze roztrzepać, wlać do piany. Mąkę pszenną zmieszać z mąką ziemniaczaną, posiekanymi migdałami i proszkiem do pieczenia. Sypkie składniki połączyć z pianą, lekko wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na muffinki do 3/4 jej wysokości. Babeczki piec ok 20 min w 200 stopniach na złoty kolor. Dowolnie udekorować.