Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze na świecie babeczki z migdałami. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 862
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15234
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 862
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15234
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Składniki
Białka jajek ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Do żółtek dodać 2 łyżki wody i kilka kropelek olejku, dobrze roztrzepać, wlać do piany. Mąkę pszenną zmieszać z mąką ziemniaczaną, posiekanymi migdałami i proszkiem do pieczenia. Sypkie składniki połączyć z pianą, lekko wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na muffinki do 3/4 jej wysokości. Babeczki piec ok 20 min w 200 stopniach na złoty kolor. Dowolnie udekorować.