Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące piernikiem babeczki. Owinęłam je w celofan i każdy z moich znajomych otrzymał taką pod choinkę :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1522
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14705
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6063
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1522
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14705
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6063
Składniki
Z podanych składników wyjdzie 12 dużych babeczek. Przygotuj dwa osobne naczynia. W jednym wymieszaj suche składniki, czyli przesianą mąkę z proszkiem i sodą, cukier, kakao, cynamon, przyprawę do piernika. W drugim naczyniu wymieszaj składniki mokre, czyli miód, mleko, olej, jaja. Mokre składniki wlej do suchych, wymieszaj łyżką lub silikonową szpatułką. Dodaj powidła śliwkowe i wymieszaj z ciastem. Masa jest troszkę gęsta, taka ma być. Łyżką przełóż ciasto do foremek. Piecz 20-25 minut w 180* opcja dół.