Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 141
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 196
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 302
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 141
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 196
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 302
Składniki
Do 400 g truskawek dodałam 4 łyżeczki cukru pudru i 100 ml naturalnego jogurtu. Zblendowałam tak, aby pozostawić cząstki truskawek. W 1/4 szklanki chłodnej wody rozpuściłam 2 łyżeczki żelatyny, kiedy napęczniała, podgrzałam i lekko ciepłą dodałam do masy truskawkowej. Wymieszałam i wstawiłam do lodówki na ok. 10 minut. Po tym czasie napełniałam gotowe spody babeczek musem, posypałam płatkami migdałów i musnęłam czekoladą. Z takiej porcji wychodzi ok. 50 babeczek.