Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...coś dla fanów ajerkoniaku: żółciutka babka z delikatnym posmakiem ajerkoniaku. Jak to z babkami szybko się robi i nie da się jej zepsuć. Piekłam w standardowej formie na babkę...
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2386
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1875
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2386
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1875
Składniki
Całe jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę.
Margarynę, olej, ajerkoniak doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i wystudzić. Kiedy przestygnie wlewać cienkim strumieniem do ubitych jajek stale mieszając.
Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ciasto wylać do formy. Piec około 40-50 min w 160 st. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem. Jeszcze ciepłą babkę posmarować lukrem , polewą czekoladową bądź posypac cukrem pudrem.