Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...coś dla fanów ajerkoniaku: żółciutka babka z delikatnym posmakiem ajerkoniaku. Jak to z babkami szybko się robi i nie da się jej zepsuć. Piekłam w standardowej formie na babkę...
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2070
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1363
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 389
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 150
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2070
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1363
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 389
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 150
Składniki
Całe jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę.
Margarynę, olej, ajerkoniak doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i wystudzić. Kiedy przestygnie wlewać cienkim strumieniem do ubitych jajek stale mieszając.
Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ciasto wylać do formy. Piec około 40-50 min w 160 st. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem. Jeszcze ciepłą babkę posmarować lukrem , polewą czekoladową bądź posypac cukrem pudrem.